FACILITERING

Opdateret d. 30-05-2024 af Mads Brøbech

Jeg tilbyder facilitering af processer, seminarer, møder og workshops. Jeg har adskillige års erfaring som en dygtig facilitator, og vil også kunne løse din faciliteringsopgave, hvad end det er et møde, en workshop eller noget helt tredje, der skal faciliteres.

Med min erfaring som facilitator kan jeg lede og styre processer og sikre en effektiv og velstruktureret proces, der opfylder dine behov og mål for engagerende møder og effektiv resultatskabelse. Jeg benytter en bred vifte af konkrete værktøjer og metoder til at skabe engagement, fremme kreativitet og sikre en produktiv dialog.

Med min ekspertise som en af de mest erfarne facilitatorer kan jeg håndtere konflikter og udfordringer, der måtte opstå under åbne kurser og i faciliteringsprocessen. En vellykket facilitering giver dig de optimale betingelser for at styrke det interne samarbejde, opnå konkrete resultater og sikre effektiv kommunikation.

mads brøbech business coach
Mads Brøbech - Facilitator v. Apprehendo

Hvad er facilitering?

Ordet “Facilitering” kan oversættes til “let at gøre” eller “gøre noget lettere”. Facilitering handler netop om, at gøre noget svært muligt eller lettere. Facilitering er en teknik, der har til formål at få arbejdsprocesser til at køre gnidningsløst. En facilitator kan være involveret i mange forskellige arbejdsprocesser, så som workshops og bestyrelsesmøder.

Overordnet set hjælper en facilitator med at gøre det lettere for en gruppe mennesker at samarbejde, diskutere muligheder og skabe resultater ved at facilitere møder. En god facilitator skal være neutral og fokusere på at designe processen. Facilitering er ikke en ny teknik, men i de seneste årtier har mange organisationer og virksomheder indset værdien af professionel facilitering og effektiv mødeledelse.

Mads Brøbech

Mads Brøbech har siden 2009 lært professionelle og studerende at bruge hjernen på måder som frigiver tid og mentale ressourcer.

mads brøbech linkedin

Professionel facilitator med mange års erfaring

Hvis du ønsker at bruge en faglig stærk og erfaren facilitator, står jeg til rådighed for at facilitere dynamiske møder og imødekomme dine behov. Gennem årene har jeg opnået omfattende erfaring som facilitator i en bred vifte af sammenhænge, både for små og store grupper. 

Min ekspertise strækker sig over forskellige områder, herunder møder og workshops. Jeg arbejder målrettet på at sikre, at dit møde eller workshop bliver en succes og giver værdifulde resultater.

Facilitering af processer

Jeg har stor erfaring med at facilitere forskellige processer, herunder strategiprocesser og innovationsprocesser i organisationen.

For at kunne tilbyde den bedste procesfacilitering er det vigtigt at starte med at kortlægge målene og udfordringerne for den specifikke proces.

Dette gøres bedst i tæt samarbejde med dig som projektleder, da du har den mest indgående viden om processen i din egen organisation.

Ved at arbejde sammen kan vi skræddersy et procesdesign til dine personlige præferencer og sikre, at den er både effektiv og målrettet.

facilitering af processer
facilitering af møder

Facilitering af møder

Brugen af en facilitator kan gøre møder mere produktive. Især ved større møder med mange deltagere er der stor værdi i at benytte en ekstern facilitator. I forbindelse med afholdelse af møder med mange medarbejdere, der har forskellige interesser, kan det være svært at holde overblikket og følge dagsordenen i praksis.

Det kan endvidere være en stor udfordring at sikre, at alle involverede bliver hørt, og at mødet forløber effektivt og skaber værdi for hele gruppen. Her kommer en god facilitator ind i billedet som en meget værdifuld ressource til at holde bedre møder med fokus på den optimale udnyttelse af processen.

Ved at investere i én eller flere facilitatorer til at faciliterer møder kan du skabe mere engagerede, involverende og motiverende møder, hvor deltagerne føler sig inkluderet, værdsat og tager ansvar.

Facilitering af workshop

Jeg tilbyder også facilitering af workshops.

Workshoppen har altid et formål og klare mål, og som facilitator kan jeg hjælpe dig med at arbejde hen imod disse mål på den mest konstruktive måde.

Ved hjælp af forskellige metoder, rette teknikker og konkrete øvelser kan jeg skabe et inspirerende miljø, hvor deltagerne får mulighed for at tænke kreativt, udveksle nye idéer og løse problemer sammen.

Alt dette er med til at sikre den mest produktive og udbytterige workshop for gruppen.

facilitering af konference

Hvorfor bruge en facilitator til at facilitere møder?

Der er en lang række gode grunde til at bruge en facilitator til møder og workshops i mange forskellige professionelle sammenhænge. En facilitator med stærke faglige kompetencer kan sikre, at deltagerne får mest muligt ud af deres tid og viden, og at gruppen arbejder effektivt mod et fælles mål.

Ved at have en facilitator til stede kan du skabe en struktureret og produktiv arbejdsproces, hvor alle stemmer bliver hørt, og alle perspektiver bliver taget i betragtning. Facilitatoren kan også hjælpe med at skabe en tryg og åben atmosfære hvor deltagerne føler sig trygge ved at dele deres idéer og meninger.

Alt i alt er en facilitator en uvurderligt ressource, der kan bidrage til at optimere samarbejdet og resultaterne i enhver professionel sammenhæng. God facilitering er også med til at sikre, at lederen kan deltage på lige fod med alle andre deltagere, hvilket kan hjælpe med at sikre et bedre samarbejde og dermed bedre resultater.

Det betaler sig at benytte en ekstern facilitator

Der kan være stor værdi i at benytte en uafhængig og ekstern facilitator til at lede processer, møder og workshops. En ekstern facilitator kan bringe nye perspektiver og metoder ind i processen og bidrage til at skabe en mere dynamisk og effektiv arbejdsproces. 

Derudover kan en facilitator hjælpe med at skabe et trygt og tillidsfuldt miljø, hvor alle deltagerne føler sig hørt og værdsat.

mads brøbech

Referencer

Apprehendo har haft glæden af at undervise en lang række af virksomheder, fagforeninger, netværk, uddannelses- og offentlige institutioner samt grupper/enkelte personer.

Book mig som facilitator

Hvis du har spørgsmål om, hvordan jeg arbejder med facilitering, hvilke værktøjer jeg bruger, hvad professionel facilitering koster, eller hvis der er noget andet, du gerne vil vide.

Jeg står til rådighed som facilitator til møder og workshops og i andre professionelle sammenhænge.

Uanset om det drejer sig om workshops, konferencer eller strategiske planlægningsmøder, er jeg klar til at hjælpe med at skabe en effektiv facilitering.

Lad os tage et helt uforpligtende dialog om dine behov og præferencer og se, hvordan jeg kan bidrage til at opnå dine mål

mads brøbech business coach
Mads Brøbech
Business Coach, Facilitator & Talentudvikler v. Apprehendo